Poziv na istraživanje i rani pristup eksaskalarnom superračunalu

11. 03. 2024.

Aigenerated supercomputer

Pozivamo vas da sudjelujete u Programu istraživanja i ranog pristupa JUPITERU (engl. JUPITER Research and Early Access Program, JUREAP).  JUPITER, prvo europsko i eksaskalarno superračunalo dostupno je od 2024. godine u Jülich Supercomputing Center (JSC) u Njemačkoj. 
Program JUREAP  započeo je s fazom Procjene razmjera i performansi (engl. Scalability and Performance Evaluation Phase, SPEP) 15. siječnja 2024. godine. Ova faza ne zahtijeva formalne preduvjete za prijavitelje, ali prijava treba pokazati potencijal za znanstvene simulacije velikih razmjera.

Uspješno sudjelovanje u SPEP-u preduvjet je za nastavak u JUREAP-u i pripremu za rano znanstveno istraživanje na sustavu JUPITER. Zainteresirane korisnike JUPITER-a potičemo da se prijave, a podršku u prijavi možete dobiti i od stručnjaka u Hrvatskom kompetencijskom centru za HPC.

Prijave možete podnijeti putem INDICO portala: https://events.hifis.net/e/jureap.
Za dodatne informacije možete se obratiti i na jureap@fz-juelich.de.  

O ostalim trenutno otvorenim pozivima EuroHPC JU pročitajte u tekstu Otvoren poziv za pristup europskim superračunalima | Hrvatski centar kompetencija za HPC (hpc-cc.hr).