Savjetodavna podrška poduzećima u prijavama na FF4EuroHPC Otvoreni poziv

Članice hrvatskog konzorcija projekta EuroCC, Institut Ruđer Bošković (IRB) i Fakultet elektrotehnike, računarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (FESB), pružile su savjetodavnu podršku zainteresiranim poduzećima iz Hrvatske u pripremi projektnih prijedloga za FF4EuroHPC Otvoreni poziv objavljen na našoj stranici.

Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga bio je usmjeren na najkvalitetnije eksperimente koji uključuju inovativna i agilna mala i srednja poduzeća s poslovnim planovima izgrađenim oko inovacijskih ciljeva koji proizlaze iz upotrebe naprednih HPC usluga. Traženi su projektni prijedlozi koji predstavljaju poslovne izazove europskih malih i srednjih poduzeća iz različitih domena primjene, no prednost se daje inženjeringu i proizvodnji, odnosno sektorima koji mogu pokazati brz ekonomski rast ili određeni ekonomski utjecaj za Europu.
Prioritet pri odabiru projektnih prijedloga imat će konzorciji usredotočeni na mala i srednja poduzeća koja su nova u korištenju naprednih HPC usluga i čiji aspekti inovacije predloženog eksperimenta budu jasno opravdani, što vrijedi i za trenutne aktivnosti koje se već financiraju iz drugih programa.

Ovakvi pozivi i pružanje savjetodavne podrške u prijavama tvrtkama daju priliku da razmotre razvijanje inovativnih proizvoda i usluga uz mogućnosti primjene HPC tehnologije i jačanje vlastite konkurentnosti na tržištu.

IRB je pružio savjetodavnu podršku poduzećima: ININ d.o.o. iz Slavonskog Broda, HSTec d.d. iz Zadra i Mikrotvornica d.o.o. iz Zagreba u pripremi slijedećih projektnih prijedloga:

  • Smart AI supported Road Maintenance – AROMA (ININ d.o.o.)
  • Predictive Maintenance for Motor Spindles using HPC system – PM4MS (HSTec d.d.)
  • Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization- AMOTS (Mikrotvornica d.o.o.)

FESB je pružio savjetodavnu podršku poduzeću NIKO-SPLIT d.o.o. iz Splita u pripremi projektnog prijedloga:

  • Passengers' starting locations prediction model on flights to the Croatian Adriatic coast

 

Ukoliko projekti budu odobreni, bit će podržani kroz aktivnosti projekta EuroCC te će im se pružati stručna podrška u pogledu primjene tehnologija HPC. Rezultati FF4EuroHPC Otvorenog poziva trebali bi biti poznati do kraja svibnja 2021. godine.