Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga - FF4EuroHPC

17. 11. 2020.

FF4EuroHPC

Izvor fotografije: https://www.ff4eurohpc.eu/en/open-calls/open-call/

FF4EuroHPC povezuje gospodarstvo s najmodernijim tehnologijama.

FF4EuroHPC je europska inicijativa koja malim i srednjim poduzećima olakšava pristup svim računalnim tehnologijama visokih performansi, čime povećava inovacijski potencijal europske industrije. Unutar projekta FF4EuroHPC, europska mala i srednja poduzeća mogu razviti jedinstvene proizvode, inovativne poslovne prilike i postati konkurentnija korištenjem vrhunskih europskih HPC usluga i komplementarnih tehnologija poput analize velikih skupova podataka na HPC resursima (High Performance Data Analytics, HPDA) i tehnologije umjetne inteligencije (Artificial Intelligence, AI).

Ovo je prvi od dva najavljena otvorena poziva, a usmjeren je na najkvalitetnije eksperimente koji uključuju inovativna i agilna mala i srednja poduzeća te njihove poslovne izazove u različitim domenama primjene. Eksperimenti koji će udovoljiti standardima otvorenog poziva provest će se na HPC sustavu utemeljenom u oblaku; eksperiment je studija slučaja koja prikazuje upotrebu HPC sustava utemeljenog u oblaku i dokazuje njegove koristi cijelom lancu vrijednosti, od pružatelja HPC infrastrukture do krajnjeg korisnika. Uspješno završen eksperiment rezultira uspješnom pričom, a time i dodatnim poticajem cjelokupnoj industrijskoj zajednici.

Projekt FF4EuroHPC započeo je 1. rujna 2020. godine i trajat će tri godine. Financira ga Europska komisija u okviru H2020 programa, Okvirnog programa EU-a za istraživanje i inovacije, u ukupnom iznosu od 9,9 milijuna eura. Koordinator projekta je Universität Stuttgart, a sastoji se od još 5 partnera: Scapos AG, Teratec, CINECA, CESGA i Arctur.

Projektni prijedlozi se mogu prijaviti do 27. siječnja 2021. godine, a predviđeno trajanje eksperimenata je 15 mjeseci.

Koordinator projekta 7. prosinca 2020. godine organizira webinar na kojem će malim i srednjim poduzećima predstaviti prednosti korištenja HPC usluga, ali i detaljnije informacije o samome pozivu. Za sudjelovanje se možete prijaviti putem sljedeće poveznice za registraciju.

Pronađite više informacija o prijavi na otvoreni poziv.