Najava otvaranja Poziva za ekstreman pristup na EuroHPC resurse

19. 07. 2022.

Zajedničko poduzeće za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU) najavilo je otvaranje poziva za ekstreman pristup EuroHPC resursima. Otvaranje poziva je planirano sredinom rujna 2022. godine, a prvi zadani rok (cut-off date) do kojeg se treba prijaviti prijedloge planiran je krajem listopada 2022. godine. Više o ekstremnom pristupu EuroHPC resursima možete pronaći na podstranici „EuroHPC resursi“.

Ovaj poziv usmjeren je na projekte visoke inovativne vrijednosti te je otvoren prema svim granama znanosti i industrije koji mogu opravdati potrebu za velikim količinama resursa (vrijeme računanja, spremišta ili popratnih resursa).

Računalni resursi koji su predviđeni za odabrane projekte ovog ekstremnog pristupa su predeksaskalarna superračunala LUMI (Finska) i Leonardo (Italija).

Više detalja, uključujući količinu ponuđenih resursa (u smislu količine vremena računanja i spremišta), bit će dostupni na sljedećoj poveznici.

Podnošenje prijava vršit će se putem portala PRACE-calls. Odbor za pristup resursima EuroHPC JU-a, sastavljen od vodećih europskih stručnjaka, rangirat će primljene prijedloge i izraditi preporuku za dodjelu EuroHPC resursa temeljem znanstvene i tehničke izvrsnosti svih prijedloga. Pristup će se dodjeljivati ​​na razdoblje od jedne godine.

Više informacija potražite na službenoj stranici EuroHPC JU-a.