Prvi FFplus otvoreni poziv za poslovne eksperimente i inovacijske studije

24. 06. 2024.

FF call

Fortissimo plus (FF plus) je europska inicijativa koja naglašava usvajanje HPC-a i (generativne) umjetne inteligencije za male i srednje poduzetnike (MSP-ove) i startupove diljem Europe, pokazujući poslovne koristi i utjecaje usvajanja HPC-a i umjetne inteligencije u stvarnim poslovnim modelima. MSP-ovi i startupovi sada imaju priliku povećati svoj inovacijski potencijal kroz dvije vrste otvorenog poziva:

Poslovni eksperimenti - bavit će se usvajanjem HPC-a od strane MSP-ova kako bi riješili specifične poslovne izazove MSP-ova koji do sada nisu koristili niti imali iskustva s HPC uslugama.
Više informacija o otvorenom pozivu za poslovne eksperimente pronađite ovdje.
Inovacijski studiji - podržat će europske MSP-ove i startupove koji su već aktivni u području generativne AI tehnologije, a kojima nedostaju potrebni računalni resursi za skaliranje.
Više informacija o otvorenom pozivu za inovacijske studije pronađite ovdje.

Zašto se prijaviti:
- riješite hitna poslovna pitanja uz pomoć HPC-a,
- stvorite ili unaprijedite inovativna, napredna rješenja, proizvode ili procese,
- prilagodite se i implementirajte najmodernije tehnologije (npr. HPC, HPDA i AI),
- iskusite koristi poput skraćenog vremena do izlaska na tržište, višeg povrata ulaganja (ROI) i nižih troškova istraživanja, razvoja i proizvodnje.

Glavne informacije o otvorenom FFplus pozivu
Rok za prijavu: 4. rujna 2024. u 17:00 po lokalnom vremenu u Bruxellesu

Poslovni eksperiment FF plus poziv

POSLOVNI EKSPERIMENTI
Očekivano trajanje eksperimenata: najviše 15 mjeseci s planiranim početkom 1. siječnja 2025. godine.
Indikativni ukupni proračun za sve pod-projekte financirane u okviru ovog poziva iznosi 4 milijuna eura. Maksimalni budžet po projektu je 200.000 eura, a maksimalni iznos po partneru je 150.000 eura. Po prijavi je moguće imati najviše pet partnera u konzorciju.
Poziv je namijenjen eksperimentima najviše kvalitete koji uključuju inovativne, agilne MSP-ove, s planovima rada usmjerenima na inovacijske ciljeve koji proizlaze iz korištenja naprednih HPC usluga. Traže se prijedlozi koji rješavaju poslovne izazove europskih MSP-ova iz različitih područja primjene, pri čemu će prioritet imati MSP-ovi čije će usvajanje naprednih HPC usluga stvoriti najveći poslovni utjecaj.  

Informacije i prijava. 

Inovacijske studije FF poziv

INOVACIJSKE STUDIJE
Očekivano trajanje eksperimenata: najviše 10 mjeseci s planiranim početkom 1. prosinca 2024. godine.
Indikativni ukupni proračun za sve pod-projekte financirane u okviru ovog poziva iznosi 4 milijuna eura. Maksimalni budžet po projektu je 300.000eura. Glavni prijavitelj može imati budžet od maksimalno 200.000 eura, dok preostali partneri koji podržavaju projekt mogu koristiti najviše 150.000 eura, svaki. Maksimalno su dopuštena tri partnera po prijavi. Nema indirektnih troškova. 
Ova najava je prvi poziv za prijedloge za "inovacijske studije" vođene poslovnim potrebama MSP-ova i startupova visoko kompetentnih u generativnoj umjetnoj inteligenciji, profesionalnom razvoju softvera i obradi podataka. Inovacijske studije moraju koristiti velike europske HPC resurse za razvoj i prilagodbu generativnih AI modela, poput osnovnih i velikih jezičnih modela. 

Informacije i prijava.

Prijavite se i iskoristite ovu jedinstvenu priliku za unapređenje vašeg poslovanja pomoću naprednih tehnologija HPC-a i umjetne inteligencije!
Slobodno se prijavite na newsletter  kako biste bili sigurni da nećete propustiti važne novosti o ovom otvorenom pozivu, budućim događajima i uspješnim pričama, a Hrvatski centar kompetencija za HPC (HR HPC CC) vam može pomoći u odabiru EuroHPC JU resursa i u pronalasku partnera.