Ojačajte vještine s podacima i prijavite se na "Distributed Big Data Processing on Apache Spark"

16. 05. 2024.

Online radionica, fotografija AI generirana

U sklopu aktivnosti Hrvatskog centra kompetencija za HPC i projekta EuroCC 2, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek najavljuje online radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 27. svibnja 2024., s početkom u 11 sati. Radionicu "Distributed Big Data Processing on Apache Spark" vodit će prof. dr. sc. Krešimir Pripužić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj je upoznati sudionike s mogućnostima analize tokova podataka i provedbe trening aktivnosti putem Apache Sparka, jednog od najmoćnijih alata za obradu velikih podataka u distribuiranom okruženju.

Suvremeni informacijski svijet generira ogromne količine podataka, a njihova analiza i obrada su ključne za donošenje informiranih poslovnih odluka. Apache Spark pruža efikasno rješenje za ovaj izazov, omogućujući obradu podataka u realnom vremenu i skalabilnost na različitim razinama. Sudionici će imati priliku naučiti o osnovnim konceptima Apache Sparka, njegovoj arhitekturi te praktičnim primjenama u analizi velikih skupova podataka.

Očekivano trajanje radionice je 3 školska sata, tijekom kojih će sudionici dobiti uvid u ključne koncepte i tehnike obrade velikih podataka.

Za sudjelovanje na radionici, molimo Vas da ispunite prijavnicu dostupnu na sljedećoj poveznici, najkasnije do 25. svibnja 2024. Svi prijavljeni sudionici će pravovremeno dobiti poveznicu za sudjelovanje.

Vaši osobni podaci uneseni putem prijavnice bit će korišteni isključivo u svrhu organizacije radionice te će biti uklonjeni po završetku iste. Za dodatne informacije i pitanja, slobodno kontaktirajte putem e-pošte na adresu: eurocc2.ferit@ferit.hr ili goran.martinovic@ferit.hr.