Radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na FESB-u u Splitu

14. 09. 2023.

Ilustracija za radionicu „Računajte sa Supekom i Vrančićem“

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" jednodnevna radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ održat će se u utorak 26. rujna 2023., na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Ruđera Boškovića 32. Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa, a počinje u 9 sati u laboratoriju B420.

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

  • izradi istraživačkog rada,
  • izradi završnog rada ili disertacije ili
  • provođenju praktične nastave.

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je i svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.
Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 24.

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu „Supek“ i resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“. Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.https://www.srce.unizg.hr/radionica-pristup-i-koristenje-resursa-supek-i-vrancic-na-fesb-u-u-splitu/tue-09262023-0900-tue

Prijava na radionicu