Hrvatski centar kompetencija na ISC High Performance 2023

12. 05. 2023.

Hrvatski centar kompetencija za HPC predstaviti će se na ovogodišnjoj  “Birds of a Feather” sesiji na ISC High Performance 2023 konferenciji u Hamburgu. Na sesiji pod nazivom HPC and Industry cooperation in Europe: Experiences of the European National Competence Centres: Success Stories, Challenges, and Opportunities rad našeg centra predstaviti će Ante Sikirica sa Sveučilišta u Rijeci
Panelisti iz nacionalnih centara kompetencija za HPC podijeliti će svoje uspjehe, izazove i prilike koje su proizašle iz suradnje s industrijom, te će prenijeti iskustva utjecaja svog rada na inovacije u gospodarstvu. Sesija se odvija u organizaciji CASTIEL i EuroCC projekta, a planirana je za 24. svibnja u 13h.
ISC High Performance konferencija jedan je od vodećih međunarodnih događaja za napredno računanje, te okuplja stručnjake iz cijelog svijeta u razmjeni ideja i znanja o najnovijim trendovima u razvoju HPC-a. Na ovogodišnjoj konferenciji, koja će se održati 21. – 25. svibnja u Hamburgu, očekuje se preko 3000 sudionika iz više od 60 zemalja i predstavlja ključni događaj za razmjenu, suradnju i definiranju smjera razvoja naprednog računanja.
Ako prisustvujete ISC High Performance Conference 2023, možete se povezati s HR HPC CC putem službenog sustava swapcard.