EuroHPC Summit - Göteborg 2023

22. 03. 2023.

Hrvatski centar kompetencija za HPC sudjeluje na EuroHPC Summit 2023, međunarodnoj konferenciji u organizaciji Zajedničkog poduzeća za europsko računalstvo visokih performansi EuroHPC JU. EuroHPC Summit, godišnja je konferencija osmišljena kao pregled rada Zajedničkog poduzeća, ali i prilika da se zajednici koja se okuplja oko HPC-a iznesu planovi za budućnost te im se približe sve mogućnosti koje EuroHPC donosi. 
Fokus ovogodišnje konferencije je Europsko napredno računanje u eri eksaskale (European Supercomputing Excellence in the Exascale Era), te dominiraju teme vezane za pripremu Europske unije na uspostavu prvog eksaskalarnog superračunala, te inovacije u području kvantnog računanja.

Konferencija se održava od 20. do 23. ožujka 2023 u Göteborgu. Predavanja će održati više od 100 govornika, pred više od 600 prijavljenih posjetitelja. 

Na konferenciji je prezentiran 41 poster koji predstavlja znanstvena dostignuća postignuta korištenjem HPC-a. Osim postera i prezentacija održavaju se i demo-labovi, praktične demonstracije pred-eksaskalarnihi i petaskalarnih superračunala dostupnih korisnicima kroz javne pozive EuroHPC JU-a.