HR HPC CC i suradnja s industrijom u 2021. godini

21. 02. 2022.

Hrvatski centar kompetencija za HPC je u sklopu svojih programskih aktivnosti u 2021. godini na području transfera tehnologija, razvoja poslovanja i suradnje s gospodarstvom ostvario 24 kontakta s industrijskim i javnim sektorom.

Najveći dio kontakata ostvaren je sa subjektima registriranima u Republici Hrvatskoj koji posluju u nacionalnom i međunarodnom segmentu, dok je manji dio subjekata registriran van Republike Hrvatske. 

Područja suradnje Centra i industrijskog i javnog sektora su u najvećoj mjeri usmjerena na edukacije, zatim na pokretanje projekata te na konzultacije.

Pokretanje projekata je orijentirano na pet industrijskih sektora, od čega je najveći dio projekata usmjeren na proizvodnju i inženjerstvo.

Od svih pokrenutih projekata, dva projekta su uspješno završena, dok je za jedan projekt u provođenju eksperimenta osigurana stopostotna potpora sredstvima EU.

Pratite i dalje naše stranice i kontaktirate nas kako bismo vam osigurali podršku u korištenju HPC/HPDA/AI tehnologija, pružajući vam na taj način inovativna rješenja vaših poslovnih izazova.