HR HPC CC na konferenciji Srce DEI 2022

01. 04. 2022.

Sveučilišni računski centar (Srce) tradicionalno početkom travnja organizira stručnu konferenciju Dani e-infrastrukture – Srce DEI. Od 2019. konferencija Srce DEI je i konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Ove godine konferencija se održava 6. i 7. travnja 2022. godine u Mozaik Event Centru.

Program ovogodišnje konferencije Srce DEI 2022 donosi tematski blok posvećen HR-ZOO-u i primjeni naprednog računanja u suvremenim znanstvenim istraživanjima. Pristup vrhunskim računalnim i spremišnim resursima te znanstvenim alatima presudan je za napredak znanosti i visokog obrazovanja. Sudionicima će stoga biti predstavljena arhitektura komponenata infrastrukture HR-ZOO za napredno računanje, ali i prepreke s kojima se susreću korisnici HPC tehnologija prije korištenja same infrastrukture te kako te prepreke lakše savladati.

Kao zanimljivost programa ističemo forum Napredno računanje na kojem će se raspravljati o iskustvima i potrebama iz različitih područja znanosti, s posebnim naglaskom na ulogu naprednog računanja u suvremenim znanstvenim istraživanjima, potrebnim računalnim resursima te važnosti stručne podrške u istraživačkom procesu. Sudionici foruma Napredno računanje su Ino Čurik, Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Matko Mužević, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Davor Šakić, Sveučilište u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, a moderator je Dobriša Dobrenić, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu.

Također, ove godine na konferenciji će se po prvi put održati i poster-prezentacije, čiji cilj je predstavljanje tijeka ili rezultata tematski srodnih projekata široj publici, radi povezivanja s potencijalnim partnerima te novih prilika za suradnju i realizaciju projekata. Poster prezentaciju o Hrvatskom centru kompetencija za računarstvo visokih performansi (HR HPC CC) održat će Nadica Ćurić Segarić iz Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Detalje programa potražite na sljedećoj poveznici.