HR HPC CC na radionici NCC Latvije

03. 10. 2022.

Nacionalni centar kompetencija za HPC iz Latvije (SuperS), uz tehničku podršku HPC Centra Tehničkog Sveučilišta u Rigi i Instituta za numeričko modeliranje Sveučilišta u Latviji, organizira trodnevnu radionicu "HPC for research and development" koja će se održati od 4. do 6. listopada 2022. godine u Rigi, Latviji, uz mogućnost praćenja radionice putem Zoom platforme.

Svaki dan radionice bit će posvećen određenoj temi – postignućima i perspektivama HPC tehnologija, najboljim europskim praksama u organiziranju treninga i edukacija, ali i o samim HPC aplikacijama.
Radionica je namjenjena širokoj publici zainteresiranoj za tematiku HPC-a: znanstvenicima i drugim članovima akademske zajednice, predstavnicima javnog sektora, ali i predstavnicima iz industrije.

Drugog dana radionice, 5. listopada od 10:00 sati, predstavnici Hrvatskog centra kompetencija za HPC - prof. dr. sc. Goran Martinović s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Stossmayera u Osijeku te Jurica Špoljar iz Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu, predstavit će iskustva organizacije treninga i edukacija u sklopu provedbe projekta EuroCC.

Više detalja o radionici možete pronaći na službenim stranicama NCC-a Latvija.

Workshop_NCC_Latvia