Radionica "Korištenje superračunala Bura"

01. 07. 2022.

Radionica "Korištenje superračunala Bura" jednodnevna je radionica koja će se održati uživo, 8. srpnja 2022. godine, s početkom u 11 sati u prostoru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.

Radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz tehničku potporu Centra za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci (CNRM) i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (RITEH), a u okviru projekta „National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC".

Na radionici će se polaznici upoznati sa superračunalom Bura CNRM-a, s njegovim mogućnostima i načinima korištenja, te mogućnostima dobivanja pristupa za korištenje Bura klastera. Program radionice koncipiran je kao 30 minuta predavanja i 90 minuta praktičnog dijela (hands-on).

Voditelji i predavači na radionici su prof. dr. sc. Lado Kranjčević, Gordan Janeš i Ante Sikirica s RITEH-a. Dio materijala za radionicu dostupan je na sljedećoj poveznici.

Superračunalo Bura ima hibridnu računalnu arhitekturu koja se sastoji od grozda od 288 računalnih čvorova s dva procesora Xeon E5 po čvoru, s ukupno 6912 procesorskih jezgri, 18 TB memorije i 95 TB diskovnog prostora, četiri heterogena čvora koji uz dva procesora Xeon E5 imaju dva grafička procesora opće namjene NVIDIA Tesla K40, te dva SMP (Shared-Memory Parallelism) čvora s velikom količinom dijeljene memorije s 16 procesora Xeon E7 s ukupno 256 fizičkih jezgri, 6 TB memorije i 245 TB lokalnog prostora za pohranu.
Pristup Buri osiguran je preko dva čvora bazirana na Xeon E5 arhitekturi, koja se ujedno koriste za kompajliranje i instalaciju softvera. Superračunalo pogoni Red Hat Enterprise Linux 7 i Slurm Workload Manager.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a rok za prijavu je 4. srpnja 2022. godine do kraja dana.
Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na eurocc@fesb.hr.