HR HPC CC sudjeluje na konferenciji AI2Future

14. 10. 2022.

AI2Future konferencija, u organizaciji CroAI, Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, godišnja je konferencija o primjeni umjetne inteligencije (AI) te okuplja stručnjake koji rade u području AI-ja.

Konferencija se održava 13. i 14. listopada 2022. godine u Zagrebu, a predstavlja izvrsnu priliku za susret startupova, tvrtki, entuzijasta, pokretača i drugih dionika s područja umjetne inteligencije te je idealan prostor za razvoj novih ideja i projekata u AI području.

Među brojnim izlagačima ovogodišnjeg izdanja konferencije nalaze se i stručnjaci koji predstavljaju Hrvatski centar kompetencija za HPC: Jurica Špoljar iz Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu i Rok Hribar sa Instituta Jožef Stefan iz Ljubljane. Oba izlagača su svoja izlaganja održali prvog dana konferencije: Rok Hribar je održao radionicu "Deep Learning through examples using Keras", osmišljenu s ciljem educiranja sudionika o pravilnom korištenju umjetnih neuronskih mreža kroz praktične primjere iz strojnog učenja, dok je Jurica Špoljar na radionici „What is HPC, and how can you get access to it?“ predstavio računarstvo visokih performansi (HPC), njegove koristi, primjene i resurse koji su na raspolaganju gospodarstvu, akademskoj zajednici te javnoj upravi.

Osim navedenih radionica, na konferenciji je prezentiran veliki broj primjera za realizaciju uspješnih AI projekata na razini tvrtki, zajednice, pojedinaca i države. Dva noviteta ovogodišnje konferencije su istraživački track, gdje su predstavljeni istraživački radovi s vodećih hrvatskim fakulteta te sajam AI demo-rješenja, na kojem su sudionicima predstavljeni najzanimljiviji projekti inovativnih AI startupa i kompanija.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama konferencije.