Radionica „Korištenje računalnog klastera Isabella“

10. 06. 2022.

Sveučilišni računski centar (Srce), kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, organizira jednodnevnu online radionicu "Korištenje računalnog klastera Isabella", koja će se održati 14. lipnja 2022. godine, od 9 do 15 sati.

Računalni klaster Isabella sastoji se od 135 računalnih čvorova koji ukupno sadržavaju 3100 procesorskih jezgri i 12 grafičkih procesora NVIDIA Tesla V100 kao zajednički resurs svih znanstvenika u Republici Hrvatskoj i namijenjen je izvođenju zahtjevnih računanja za potrebe istraživačkih projekata. U okviru ove radionice polaznici će se upoznati s radom na računalnom klasteru tako što će im stručnjaci Srca pokazati pohranu i pripremu podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima te nadzor izvođenja aplikacija i rada računalnih čvorova.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. 

Na radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“ možete se prijaviti putem sljedeće poveznice.