Otvorene prijave za radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“

19. 04. 2022.

Sveučilišni računski centar (Srce), kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, organizira online radionicu "Korištenje računalnog klastera Isabella", koja će se održati 3. i 4. svibnja 2022. godine, od 10 do 15 sati.

U okviru ove radionice polaznici će se upoznati s radom na računalnom klasteru, načinom pohrane i pripreme podataka za obradu, odabirom programske okoline, izvođenjem korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima te nadzorom izvođenja aplikacija i rada računalnih čvorova.

Radionica je za polaznike besplatna, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella. 

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Tečaj je namijenjen samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara. Zainteresirani polaznici će nakon prijave za pohađanje radionice dobiti i upute za prijavu na ovaj tečaj za provjeru znanja. 

Važan preduvjet za sudjelovanje na ovoj radionici za sve prijavljene polaznike je položena provjera znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle". Provjeru znanja potrebno je proći najkasnije do 28. travnja 2022. godine, a prijavljeni polaznici koji to ne učine do navedenog roka neće moći pristupiti radionici.

Na radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“ možete se prijaviti putem sljedeće poveznice.