International Summer School on Data Science (SSDS 2021) – sudjelujte na ljetnoj školi za znanost o podacima

07. 09. 2021.

U okviru projekta DATACROSS, Hrvatski centar kompetencija za HPC i Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave organiziraju šestu po redu ljetnu školu International Summer School on Data Science (SSDS 2021), koja će se održati u virtualnom formatu od 20. do 24. rujna 2021. godine.

Tema ovogodišnje ljetne škole je računarstvo visokih performansi za znanost o podacima. Polaznicima će biti prezentirani dostupni nacionalni i europski HPC resursi i uvjeti pristupa tim resursima za akademsku i industrijsku zajednicu, predstavit će se napredne računalne platforme poput MP, Open MP te najčešće korištene aplikacije i definiranje zahtjeva na HPC platformi u resursima CPU, akceleratora, memorije i diskovnog prostora, pomoću kojih korisnici HPC-a uspješno dolaze do rezultata. Ljetna škola predviđa i hands-on radionice s konkretnim primjerima iz područja Big data analize, Data Flow computing, deep learning i sl.

Osim kvalitetnih predavača iz akademske zajednice, organizatori ljetne škole su osigurali i predavanja predstavnika dobavljača koji će prezentirati zanimljive teme iz HPC područja i primjene: NVIDIA - NLP izazovi u modeliranju te Altair - HPC rješenja i simulacije za industriju, posebice u segmentu ML i AI. Programom je planirano i predavanje predstavnika industrije (Tolar d.o.o.) o primjeni blockchain tehnologije, koje će također biti popraćeno hands-on radionicom.

Sudjelovanje na ljetnoj školi je besplatno za doktorande i postdoktorande zaposlene na projektu DATACROSS ili doktorande i postdoktorande kojima je član Znanstvenog centra izvrsnosti mentor, stalnozaposlene istraživače, članove Znanstvenog centra izvrsnosti te za članove institucija Hrvatskog konzorcija EuroCC projekta.

Detaljni program ljetne škole dostupan je na web stranicama ljetne škole.

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti putem online obrasca na sljedećoj poveznici.