Najava konferencije Supercomputing Frontiers Europe 2021 – otvoren poziv za predaju radova

23. 04. 2021.

SCFE2021
Izvor fotografije: https://supercomputingfrontiers.eu/2021/call-for-papers/

Konferencija Supercomputing Frontiers Europe 2021 će se održati u virtualnom formatu u tjednu od 19. do 23. srpnja 2021. godine, a organizira je Interdisciplinarni centar za matematičko i računsko modeliranje (ICM) Sveučilišta u Varšavi, Poljska.

Prijava za sudjelovanje na konferenciji je besplatna.

Prošlogodišnje izdanje konferencije, Supercomputing Frontiers Europe 2020, također je održano u virtualnom okruženju te je postiglo velik uspjeh s više od 1.100 registracija iz više od 60 zemalja diljem svijeta.

Neke od tema ovogodišnje konferencije su: Storage Class Memory (SCM), hibridno računarstvo u oblaku i HPC, pametni sustavi, hibridno kvantno računarstvo i HPC, Omics i sistemska biologija, konvergencija računarstva, semantičke i grafičke metode... Također, program će uključivati i ​​posebne primjere dobre prakse iz Indije i Afrike.

Organizator konferencije otvorio je poziv za predaju radova, a odabrani autori će dobiti priliku sudjelovanja na konferenciji u ulozi izlagača. Prijavljeni radovi bit će podvrgnuti stručnoj recenziji i pažljivo ocjenjeni temeljem originalnosti, značaja, tehničke ispravnosti i jasnoće izlaganja. Programski odbor konferencije pozvat će sve autore prihvaćenih radova na predaju i objavu svog rada (nakon daljnjeg neovisnog pregleda) u posebnom izdanju međunarodnog časopisa Supercomputing Frontiers and Innovations.

Rok za predaju radova je 16. svibnja 2021. godine.

Za sve detalje o predaji radova i samom programu posjetite web stranicu konferencije.