PRACE jesenska škola u Finskoj: "Iskorištavanje vodećih EuroHPC računala" – otvorene prijave

08. 07. 2021.

Lumi_supercomputer
Izvor fotografije: https://www.csc.fi/en/lumi

PRACE jesenska škola, koju organizira CSC - IT Center for Science, održat će se u listopadu ove godine u Finskoj, u gradu Vuokatti, a okupit će studente preddiplomskih i diplomskih studija te postdoktorske istraživače u različitim disciplinama znanstvenog računarstva.

Pet dana jesenske škole (od 11. do 15. listopada 2021. godine) bit će ispunjeno hakiranjem, neformalnim programom i zajedničkim slobodnim aktivnostima u Vuokattiju u Finskoj.
Službeni program se sastoji od predavanja i praktičnih treninga o modernom, GPU ubrzanom računanju visokih performansi: GPU programiranju i optimizaciji GPU koda, kao i razumijevanju i primjeni metoda strojnog učenja. U program su uključene i znanstvene studije slučaja o korištenju GPU-a u različitim disciplinama. Predavači su stručnjaci u HPC područjima koji pružaju različite zanimljive aspekte u navedenim temama.

Također, predviđen je posjet CSC-ovom podatkovnom centru u Kajaaniju, sjedištu jednog od najjačih superračunala na svijetu: LUMI, što će sudionicima biti jedinstvena prilika za upoznavanje najsuvremenije podatkovne infrastrukture u području HPC-a.

Prijavitelji prema vlastitom interesu mogu odabrati koju od tri ponuđene tematske jedinice žele pohađati:

  • Uvod u duboko učenje;

  • Uvod u GPU programiranje s OpenMP-om;

  • Hackathon: Optimizacija GPU aplikacija na LUMI superračunalu.

Uvjeti za prisustvovanje odabranoj tematskoj jedinici mogu se pronaći na službenoj stranici događaja, a za sudjelovanje na PRACE jesenskoj školi bit će odabrano najviše 40 sudionika.

Sudionici PRACE jesenske škole financiraju o vlastitom trošku putovanje do lokacije održavanja jesenske škole, smještaj i rekreacijske aktivnosti, dok će trošak predavanja i treninga, cateringa, posjeta podatkovnom centru u Kajaaniju te prijevoz u oba smjera od Kajaanija do Vuokattija financirati PRACE.

Odluke o odabiru ili odbijanju prijavitelja donijet će se prema redoslijedu pristiglih prijava. Odabrani kandidati dužni su potvrditi svoje sudjelovanje ubrzo nakon odluke o odabiru njihove prijave, a najkasnije do 31. kolovoza 2021. godine, do 12:00 sati (CEST). Detaljnije upute za potvrdu sudjelovanja odabranih kandidata bit će dostavljene putem e-pošte nakon odluke o odabiru.

Više detalja o jesenskoj školi pročitajte na web stranici PRACE i prijavite se do 9. kolovoza 2021. godine.

PRACE_events_page
Izvor fotografije: https://events.prace-ri.eu/event/1188/