Održan webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline"

10. 12. 2021.

Sveučilišni računski centar (Srce) je, kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, 9. prosinca 2021. godine održao webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline". Webinar je održan u okviru projekta “National Competence Centres in the Framework of EuroHPC - EuroCC” putem sustava za webinare Srca.

Uz predavače iz Srca, na webinaru je sudjelovalo 49 polaznika. Riječ je o sadašnjim i budućim korisnicima te korisnicima zainteresiranima za računalni klaster Isabellu ili tehnologije za napredno računanje.

Djelatnici Srca prikazali su korištenje grafičkih procesora na konkretnim primjerima pripremljenim za korištenje na računalnom klasteru Isabella. Također, opisali su sustav Singularity koji je optimiziran za korištenje na resursima HPC-a, zatim pripremu i rad s kontejnerima te mogućnosti korištenja kontejnera na konkretnom primjeru računalnog klastera Isabella. Osim toga, prezentirali su i programske okoline te prevodioce dostupne na računalnom klasteru Isabella.