Najavljen NVIDIA „AI for Science“ Bootcamp – otvorene prijave

17. 06. 2021.

NVIDIA “AI for Science” Bootcamp virtualna je radionica osmišljena s ciljem educiranja istraživača o osnovama umjetne inteligencije (AI) te o načinima primjene AI-ja za ubrzanje HPC simulacija uvođenjem koncepata dubokih neuronskih mreža, uključujući predobradu podataka i tehnike građenja te usporedbe i poboljšanja točnosti modela dubokog učenja. Na radionici će se koristiti stvarni problemi, a sudionici će učiti o AI konceptima koristeći detaljne upute.

Bootcamp organiziraju NVIDIA i FocusCoE, a održat će se 28. i 29. srpnja 2021. godine u virtualnom formatu te po srednjoeuropskom ljetnom vremenu, s početkom u 9:00 sati. Sva komunikacija odvijat će se putem aplikacija Zoom, Slack te putem e-pošte.

Ako vaše istraživanje uključuje velike skupove podataka ili ako sudjelujete u istraživačkim ili inženjerskim projektima za koje vjerujete da bi mogli imati koristi od AI metoda, svakako razmislite o sudjelovanju u ovoj radionici.
Preduvjet za sudjelovanje je osnovno iskustvo rada u Pythonu, dok znanja o GPU programiranju ili AI-ju nisu potrebna. Broj sudionika je ograničen, a detalji o načinu sudjelovanja bit će dostupni nakon izvršene prijave. Za vrijeme trajanja GPU Bootcampa, sudionici će dobiti pristup GPU klasteru.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a rok za prijavu je 18. srpnja 2021. godine.

Za sve detalje o prijavi i samom programu posjetite web stranicu događaja.