Radionica „Fundamentals of Accelerated Computing with CUDA C/C++“ – otvorene prijave

28. 12. 2021.

NVIDIA „Fundamentals of Accelerated Computing with CUDA C/C++“ je virtualna radionica osmišljena s ciljem educiranja sudionika o alatima i tehnikama prilagođavanja aplikacija pisanih u programskim jezicima C i C++ kako bi se mogle izvršavati paralelno na grafičkim procesorima koristeći tehnologiju CUDA.

Sudionici će učiti kako pisati i podešavati programski kod za paralelno izvršavanje koristeći tehnologiju CUDA te kako optimizirati prijenos podataka između memorije procesora i grafičkog procesora. Novostečena znanja testirat će prilagodbom programskog koda čestičnog simulatora za izvršavanje na grafičkim procesorima i usporedbom učinkovitosti izvršavanja.

Radionicu organiziraju Hrvatski centar kompetencija za HPC i NVIDIA uz tehničku potporu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Stossmayera u Osijeku, a u okviru projekta „National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC“ . Radionica će se održati u virtualnom formatu 12. siječnja 2022. godine s početkom u 9:00 sati.

Za besplatno sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti istraživači, nastavnici, zaposlenici znanstveno-istraživačkih i visokoobrazovnih institucija, uključujući doktorande i studente te vanjski suradnici tih institucija iz industrije i javnog sektora.

Broj sudionika na radionici nije ograničen, no potrebno je prijaviti se putem poveznice, najkasnije do 8. siječnja 2022. godine.

Detaljan program radionice možete preuzeti ovdje.