Najava predavanja i radionice „BURA - Superračunalni resursi u hrvatskoj znanstvenoj zajednici“

08. 12. 2021.

Predavanje i radionica „BURA – Superračunalni resursi u hrvatskoj znanstvenoj zajednici“ osmišljena je s ciljem intenziviranja korištenja superračunalnih resursa BURA, a prezentirati će se karakteristike superračunala BURA te trenutno dostupne paralelne aplikacije.

Predavanje i radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz potporu Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Hrvatskog društva za mehaniku, a u okviru projekta „National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC“. Predavanje i radionica održat će se 10. prosinca 2021. godine, s početkom u 12:15 sati u Dvorani D Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb.

Predavanje i radionica namijenjeni su svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera BURA. U nastavku predavanja održat će se pokazna hands-on radionica na kojoj će se moći isprobati pristup svim dijelovima hibridne strukture superračunala.

Pristup superračunalu i više informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Centra za napredno računanje i modeliranje.

Više informacija o samome predavanju i radionici možete preuzeti ovdje.